Cròniques jornada 30 de setembre / 1 d'octubre

Us deixem les cròniques del cap de setmana

Aleví 11 - H. Sant Vicenç 5

Aquest cap de setmana l'aleví s'ha enfrontat al Sant Vicenç.

Començàvem la primera part molt bé, una defensa quasi perfecta i un atac molt ben executat permetien que el nostre equip s'avancés al marcador i que el rival no pogués igualar el marcador.

La segona part va ser igual o més bona que la primera. La nostra defensa era impecable gràcies a les ganes que tenien els nostres jugadors. Per l'altra banda, l'atac no defraudava, ja que vam estar igual d'encertats que a la primera.

A la tercera, fruit de la confiança, ens vam adormir una mica, cosa que l'altre equip va aprofitar per marcar i deixar el llistó força alt, amb tot i això, els nostres petits van aconseguir empatar la part esforçant-se fins a l'últim segon.

La darrera part també va ser bona, malgrat el cansament acumulat, els nostres jugadors i jugadores van aconseguir sortir campions amb un molt bon joc.

Aquest partit reflecteix molt bé l'esforç i la dedicació als entrenaments. Els entrenadors estem molt contents per la primera victòria i esperem que es juguin tots els partits amb aquesta intensitat.

Joan M.

H. Sant Pere de Ribes 40 - Cadet masculí 20

Segon partit de lliga dels nostres cadets, als que els hi tocava desplaçar-se fins a St. Pere de Ribes, rival d'arxiu durant la història del club.

Els Esparreguerins ens presentàvem a una pista sempre complicada amb 8 jugadors i sense un porter natural.
Començava el partit i davant uns rivals forts i imponents, érem incapaços de treure valor per intentar parar el seu atac.
Entrades seves molt individuals i la nostra nul·la defensa els hi permetien arribar fins a la cuina i xutar còmodament davant uns porters que poca cosa podien fer. El nostre atac, encara que el va costar arrancar, durant la primera part es van anar veient certes espurnes de llum amb continuïtats certament bones, circulacions dels extrems i joc amb pivot. Així i tot, l'atac local aconseguia anotar amb més contundència que el nostre, fent-nos arribar a la mitja part amb un 20 a 10 al marcador.

L'inici de la segona part va ser força desastrós. Jugades inconnexes al nostre atac que afavorien el contraatac rival, es transformava en un parcial de 5-0 en els primers 5 minuts. En aquest moment el tarannà de l'equip era força derrotista, ja no només no hi posàvem ganes a la defensa sinó que ara tampoc s'hi posava a l'atac, van ser 5 minuts de desconnexió on vam perdre fins i tot l'atenció al partit, fet que aprofitaven els ribetans per seguir fent sang.
Passats els 10 minuts de la segona part i un parell de crits de la banqueta, semblava que l'equip tornava amb ganes de lluitar el partit, o com a mínim, donar la cara fins al final.

Els últims minuts de partit es van lluitar amb intensitat i va aparèixer la defensa tan reclamada per l'entrenador, forçant xuts exteriors rivals que acabaven sortint fora de porteria. A més a més, entrades amb més força i en carrera a la part ofensiva ens permetien alçar un mínim els gols visitants. Així i tot el partit va acabar 40-20 en contra nostre.

La reflexió més gran que hem de fer com a equip és la de l'actitud, no ens podem permetre abaixar braços a minut 35 de partit, tot i que el rival era superior, actitud i ganes de lluitar les pilotes s'ha de mostrar sempre, ja no per un mateix, sinó pels companys, entrenadors i, sobretot, els pares, que són ells qui donen el que fa falta per portar-nos al partit, ens animen i recolzen en tot moment, no es mereixen veure un equip que no té ni ganes de jugar.

Encara que, per sort, aquesta situació no es va estendre a la resta de partit.

Animem als jugadors a continuar treballant i enfocar-se en la seva millora individual i col·lectiva. Deixar de banda els resultats competitius i centrar-nos en l'evolució com equip que som.

Albert M.

Juvenil masculí 28 GEIEG 27

Segona jornada de lliga pel nostre juvenil, el qual veníem després de guanyar còmodament davant el Cardedeu la primera jornada. Vàrem plantejar el partit durant la setmana amb moltes ganes i energia per continuar amb la nostra bona dinàmica.

L'enfrontament va començar amb molt de ritme, on la nostra defensa no va saber tancar el seu bon pivot, ja que la nostra defensa 6-0 pujava innecessàriament a 9 metres i deixàvem molts espais a darrere.
Finalment, vàrem acabar la part empatats en el marcador, amb les sensacions de poder-ho fer molt millor i amb moltes coses a millorar.

Inici del segon període tancant millor el seu pivot en defensa amb Henrique i Aleix molt contundents , deixant pocs espais per l'atac rival. Imprecisions en atac sumant errors no forçats per part dels nostres no ens varen permetre en cap moment posar-nos per davant en el marcador i inclús anar 2 per sota.

Per fi al tram final de l'enfrontament ens vàrem posar amb un més 3 a favor dels nostres que ens va permetre guanyar el partit.
Això sí, amb un gran patiment inclòs a causa d'un error arbitral; ja que va sumar un gol en el marcador de manera errònia quan faltava un minut per acabar... Fins i tot el Geieg va tenir l'últim atac per poder empatar el partit, però gràcies a una actuació del nostre Porter Landin Poyatos a falta de 5 segons ens vàrem emportar els més que merescuts 2 punts.

Cal destacar la figura d'Oriol amb 7 gols de 7 intents a la segona part que ens va donar ales en moments claus de l'enfrontament.

Continuem amb la dinàmica positiva, però amb moltes coses a millorar si volem guanyar aquesta primera fase de 1a Catalana Juvenil.

Marc T.

BM Pau Casals 27 - Sènior masculí 29

Tercer partit de lliga que ens enfrontava a un rival que ocupava la 8 plaça de la classificació vers nosaltres que érem els 12.

L'objectiu parlat durant tota la setmana i després de la dura derrota davant del Gavà era aconseguir els primers punts de la temporada i això passava per aconseguir la solidesa defensiva que sabem que teníem quan estem convençuts i concentrats per fer-ho.

Inici de partit amb defensa 6-0 que inicialment concedia 2 gols en jugades de combinació i continuació amb els extrems. A partir d'aquí tanquem la porta i amb una excel·lent actitud defensiva i porteria aconseguint mantenir la nostra porteria a 0 fins al minut 15 aproximadament on el resultat era de 2-12 per nosaltres.

Els nostres atacs eren fluids i trobàvem bones situacions de llançaments per totes les posicions i aconseguir gol amb relativa facilitat, comandant l'àtac Albert i Isaac de forma excepcional.
Però l'equip rival després d'un temps mort fa una defensa mixta sobre el nostre central i comença a córrer contra gols que no esperàvem i aconsegueixen gols fàcils obligant-nos a demanar temps mort a nosaltres per corregir aquesta situació i ordenar l'àtac.
Final de la 1 part amb resultat favorable 10-20.

Parlem al descans de com atacar defenses obertes i de la importància de desmarcar-se sense pilota i de no baixar el ritme defensiu ni la intensitat.
Comença la 2 part amb defensa 4-2 de l'equip rival molt pressionat al mig camp als nostres laterals. El marcador no es mou en el 5 primers minuts, però a partir d'aquí comença la remuntada local, pèrdues de pilota, nervis i precipitació en àtac es transformen en fàcils contraatacs dels rivals que a sobre obtenen la recompensa de 2 exclusions seguides per baixar tard al replegament defensiu.
Parcial de 6-0 en contra, intentem aturar amb un temps mort el ritme rival i donem consignes i canvis en àtac per trobar solucions. Però lamentablement no les trobàvem i la tònica va ser que ells retallaven distància fins a posar-se a 2 gols, moment que fent canvis trobem la paciència necessària per fer gol o provocar penals i juntament amb una actuació colossal del nostre porter Rogeraconseguir la 1 victòria de la temporada.

Excel·lent 1 part de l'equip amb un nivell defensiu molt bo. Estem convençuts que aquesta ha de ser la nostra identitat.

Però a la 2 part no hem trobat solucions a la defensa oberta rival i hem donat moltes facilitats a un rival que en aquestes categories no perdona i castiga molt els errors.
Primera victòria de la temporada i a treballar amb ganes perquè siguin moltes més.