dijous, 24 de maig del 2018

Cròniques jornada 19 i 20 de maig

Mal cap de setmana pels nostres nois i noies, però no pel joc mostrat o pels resultats obtinguts, sinó per l'ajornament a darrera hora dels partits de l'Aleví i de l'infantil. Especialment greu el tema de l'Infantil, ja que el seu rival, el C.H. Ribes ni tan sols es va presentar al partit. D'aquesta manera, de tres partits que s'havien de jugar, 2 l'Aleví i un l'Infantil, no se'n va jugar cap. L'Infantil va jugar un partit aprofitant la presencia al camp de dos cadets que van ajudar a completar els equips i als que hi donem les gràcies.

En l'aspecte esportiu, victòria del Cadet masculí 2003, que passa a la següent ronda de la Copa federació i derrotes del Benjamí, Cadet femení i Sènior.

Benjamí 7 - C.H. Vilanova Hipersimply 9

Partit ajornat el que es disputava aquest dissabte al matí al Pavelló de El Castell contra un rival, el Vilanova que és el líder de la classificació. Va ser, potser, el millor partit de tota la temporada. És clar que hi va haver coses que es poden millorar, però tant la primera, com la segona i la tercera part el nivell que van mostrar els nois/es de Cecilio i Àlvaro va ser molt elevat. Es van veure cares de tensió i nerviosisme als entrenadors visitants quan es va empatar la primera, i més encara quan els esparreguerins van aconseguir guanyar la tercera. Però la darrera i última, els locals ja es van quedar sense idees i els de Vilanova ho van aprofitar per aconseguir un parcial demolidor que els va deixar sense poder de reacció. De totes maneres insistir en el molt bon partit realitzat pels nostres tant en defensa com en atac. Felicitats nois/es.

C.H. Sant Llorenç-Sant Feliu 20 – Cadet femení 15

Aquest dissabte s'ha jugat el partit d'anada de quarts de final de la copa federació que enfrontaven al Sant Llorenç de Sant Feliu contra el BM Esparreguera, aquest matx s'ha jugat al pavelló Andrey Xepkin de Sant Feliu.
El nostre cadet ha sortit força concentrat però enfront s'ha trobat un equip més fort físicament amb una sòlida defensa que no permetia entrar amb facilitat a les nostres jugadores. En atac però l'equip local recorria molt a la seva lateral esquerra la millor jugadora sens dubte del matx, que gràcies a la seva superioritat física i bon llançament aconseguia anotar gols i donar assistències amb molta facilitat.
Així i tot les noies de Sergi Gibert i César Carreras no s'han arronsat i plantaven cara un rival que gràcies a un arbitratge molt permissiu en les accions defensives, donava evident avantatge a l'equip més físic en el camp. Cal destacar un cop més, la mala fortuna en les lesions de les nostres jugadores, quan faltaven pocs minuts per acabar la primera part, s'ha lesionat Nerea Villarubia i ha hagut d'abandonar el camp, una sensible baixa per la resta de partit i pel de tornada.
Al final dels 60 minuts, el marcador reflexaba un 20-15 un resultat que no fa justícia al partit i que complica força l'eliminatòria, partit que es jugarà dissabte que ve en el pavelló de El Castell, on les nostres noies s'hauran d'esforçar de valent si volen seguir vives a la competició.

Cadet masculí 2003 42 - C.H. Sant Andreu 40

Primera eliminatòria pel Cadet 2003 de la Copa Federació. En aquesta competició cada partit és a cara o creu, és a dir, es juga un únic partit on el que guanya passa a la següent ronda, i el que perd queda fora. Visitava el Castell, el bon equip de l'Handbol St. Andreu de Barcelona, un equip amb unes primeres línies de gran alçada i força física. El partit començava amb intensitat i molta igualtat al marcador, les diferencies no passaven de dos o tres gols, unes vegades a favor dels locals i unes altres pels visitants. El que si quedava clar, és que tots dos atacs podien amb les defenses, així al final de la primera part el resultat era de 20 a 20. Quaranta gols en trenta minuts és un clar reflexe del fet que la defensa no existia. L'inici de la segona part era una calcomania de la primera, pocs avantatges en el marcador, i molta emoció en cada acció, això feia que en arribar als 60 minuts el partit acabes en empat a 36, per si era possible posar més emoció a la eliminatoria. Amb l'empat al final dels 60 minuts reglamentaris, la normativa de la competició, indicava que s'havia de jugar una pròrroga de dues parts de cinc minuts cadascuna. En aquest temps, els locals van saber gestionar els últims atacs de la pròrroga, poden agafar una mínima diferència d'un gol que va aguantar fins pocs segons abans del final on un robatori de pilota va posar el resultat final de 42 a 40 a favor de l'Esparreguera. Ara toca preparar la pròxima eliminatòria que portarà als nois del Carlos i l'Elsa a jugar a Sabadell, per enfrontar-se a l'Oar Gràcia B, dissabte 26 a les 16:00, molta sort i força Handbol!!!

Sènior 25 - Esportiu Castelldefels 35

Últim partit de lliga del nostre sènior masculí, una temporada que va començar molt esperançadora ocupant les places d'ascens durant la primera volta però que amb una llarga llista de lesionats i absències constant, es van anar esvaint les opcions i caient a les places de la meitat baixa de la classificació, una zona on segurament per qualitat no hauria de trobar-se.
Avui el rival ha estat el Castelldefels, sens dubte un dels millors equips del grup, un equip molt jove, físicament molt fort i molt ben treballat tècnicament, que ha mostrat les seves armes des del primer minut de joc, ja que una victòria avui els situava en el play off final.
L'Esparreguera, un altre cop amb escassos efectius, ha intentat aplicar un ritme lent de joc permeten poques pèrdues de pilota en atac, així i tot el Castelldefels aprofitava la mínima ocasió per sortir al contraatac i anotar. En estàtic l'equip rival amb un joc ràpid, aprofitava la superioritat física dels pivots i superaven cada cop la defensa 5-1 plantejada ampliant l'avantatge al marcador, moment en què Sergi Gibert ha decidit fer un canvi defensiu a 6-0 per intentar que no trobessin al pivot, un canvi que ha funcionat i s'ha anat aguantant força bé la resta de la primera part amb diferències de 3-4 gols tot i que sempre per darrere.
A la segona meitat, el Castelldefels no afluixava el ritme i sempre que podia sortia amb ràpids contraatacs que foradaven un cop i un altre la porteria local defensada per Cecilio. La falta de recanvis en la primera línia i l'elevat ritme de joc feia que sorgís el cansament dels nostres jugadors i es produïen errors no forçats que aprofitava l'equip rival per sortir a la contra. Finalment s'arribava a un 25-35 final, un resultat just per l'equip guanyador que ha demostrat la seva superioritat en el terreny de joc i es mostra com un dels ferms aspirants a guanyar la competició.


Nota del club

Dos són els equips que acabaven aquesta jornada la seva participació en competicions oficials:

L'Infantl de Joan Obiols, que, a manca de recuperar al partit ajornat aquesta setmana ja ha finalitzat la competició oficial brillantment. No ha estat una temporada facil per a ells, tenint en compte que molts dels jugadors començaven aquest any la pràctica d'aquest esport i que ha estat reforçat tot l'any per jugadors alevins de primer i segon any. La seva evolució en el joc a estat impressionant, i ara només queda seguir treballant en aquesta línia per seguir consolidant-se com equip.

I el Sènior, que va començar dirigint Pep Muriana i ha acabat amb Sergi Gibert com a entrenador, que en la seva primera temprada després de 22 anys d'absència ha fet un paper més que digne. Va començar molt bé la temporada, situant-se a les primeres places del grup i obtenint bons resultats. Després, les absències i les baixes per lesions van condicionar el joc de l'equip. Ara, amb la temporada oficial ja acaba, és temps d'agafar un respir i començar a preparar la següent!