dimarts, 21 de febrer del 2023

Cròniques jornada 18 i 19 de febrer

 Només tres partits hi havia aquest cap de setmana, però van ser tres extraordinaris partits els van tenir l'oportunitat de gaudir.


Una jornada de les que fa afició, com diu el tòpic.

H. Gavà B 26 -Juvenil B masculí 26

Jornada disputada a Gavà la qual estava marcada en el calendari com a partit vital per seguir amb opcions de poder estar a la fase bona.

Abans de comentar el partit vàrem plantejar molt bé la setmana d'entrenaments i volem felicitar a l'equip per una gran setmana d'entrenaments previs al partit .

Ara si, el partit va començar molt disputat i amb un ritme frenètic per part dels dos equips veient un gran handbol, es notava que Gavà sent el líder, però només a 1 punt del segon també es jugava molt.

A meitat del primer període vàrem ajustar la nostra defensa, fet que ens va permetre anar al descans amb un avantatge de 3 gols a favor dels nostres.

Segona part de molts nervis, errors de concentració juntament amb 3 contraatacs errats i xuts de 6 metres clars ens van condemnar a un final ajustat no per mèrits del rival sinó per demèrits nostres. Ja se sap que quan perdones tant l'esport quasi sempre t'ho fa pagar i així va ser; ens van empatar quan faltaven 2 segons perquè s'acabés el partit.

Montanyà russa d'emocions en un partit on l'equip va mostrar una versió molt bona jugant a gran nivell, on es va veure un equip unit i disciplinat on els petits detalls que vam errar el líder de la categoria els va aprofitar.

Empat que fa mal, i que va deixar desolats als nostres, inclòs al staff tècnic,l'esport va ser cruel amb aquest equip, però sabem que tard o d'hora arribarà el nostre premi.

Donar les gràcies a Henrique que tot i estar lesionat va venir a la banqueta a animar als seus companys i tota la gent del club (mares, pares, familiars i junta) que es va apropar al pavelló per animar als nostres.

Club petit, però aquests detalls els fan molt gran. Encara estem vius i anirem per l'última jornada per totes!!

Marc T.


Juvenil A masculí 32 -Espanyol Handbol 13

Aquest cap de setmana els nostres jugadors del juvenil A han començat la segona volta de partits de la sèrie A3 de primera catalana contra el fort rival del SD Espanyol. Recordem que el partit d'anada va acabar amb victòria per la mínima dels nostres.

El matx va començar amb molta intensitat per part dels dos equips. Les bones accions ofensives de Joan en el 2 vs 2 amb el pivot i les aturades d'August en els xuts dels extrems mantenien una igualtat en el marcador en els primers minuts del partit on l'entrenador rival ja va decidir fer una mixta.
A partir del minut 15, però, l'enduriment de la defensa esparreguerina va provocar contraatacs que Parcerisas va aprofitar per trencar el partit i marxar per davant al descans.

A la represa, els nostres nois van sortir amb ganes de tancar el partit. Una defensa 5-1 molt intensa va permetre fer un parcial de 4-0 amb uns Parcerisas i Joan molt ràpids en els contraatacs amb una dinàmica que es va allargar durant els 30 minuts restants.
Finalment, la bona intensitat tant ofensiva com defensiva va tancar una bona victòria pels locals per 32-13.

Cal destacar el partit del nostre pivot Alexis tant en atac marcant bons gols com en defensa anticipant-se a les passades rivals.

També vull desitjar molta sort al nostre porter August, en la seva nova etapa i agrair el seu esforç i dedicació durant aquests anys que ha estat jugant en els meus equips.

Carlos P.


Des de la Junta Directiva ens afegim als bons desitjos d'en Carlos i desitgem a l'August molta sort en aquesta nova etapa.

ND

H. Ribes 20 -Sènior masculí 24

Intens partit el que s'ha viscut aquest dissabte al pavelló de Sant Pere de Ribes on el nostre equip sénior s'ha enfrontat a un dels aspirants a l'ascens de categoria amb les significatives baixes d'en Salva, Àlex, Zine, Jordi i el sancionat Joel.

L'equip local ha sortit a la pista des de bon inici amb una sorpresiva defensa individual a tota la pista que ha causat desconcert, però no ha aconseguit èxit, ja que els esparreguerins aconseguien superar i marcar gols posant ràpidament un avantatge de 4 gols en el marcador.

En vista d'aquesta situació l'equip local ha canviat la defensa a un 5-1 i han començat a jugar un barruer partit protestant totes les accions defensives del BM. Esparreguera i entrant en provocacions que l'arbitra ha permès fins al minut 24, en la que en una acció defensiva ha exclòs amb 2' al Nico i ha expulsat amb targeta blava a en Joan (únic porter de l'equip) i el central de l'equip local que s'havien enganxat en una picabaralla.

Aquesta acció ens posava contra les cordes, ja que s'havia de jugar la resta del partit amb un jugador de camp a la porteria (Marcos), així i tot els darrers minuts de la primera part s'han jugat prou bé i s'ha arribat al descans amb un avantatge de dos gols 13-15.

A la represa amb tot en contra, les consignes eren clares, continuar defensant fort, evitar fàcils llançaments, aconseguir atacs llarg que acabessin en gol i no entrar en picabaralles i protestes.

Els esparreguerins amb les idees clares s'han dedicat a jugar i sense entrar en les provocacions i protestes locals, anava passant el temps i se seguien mantenint davant en el marcador.

Mentrestant els jugadors locals més pendents de les protestes que de jugar, no han sabut aprofitar l'avantatge de jugar contra un equip minvat d'efectius i amb un jugador de camp de porter i veia com el temps s'acabava i no només no aconseguien posar-se per davant sinó que l'Esparreguera anava guanyant distàncies.
Per si hi havia pocs factors en contra, quan faltaven 15 minuts en una acció ofensiva, en Sergi rebia un cop a l'estómac que el deixava groguis i havia d'abandonar el partit deixant una primera línia poc habitual fins al final del partit.

Així i tot, l'equip ha demostrat una maduresa digne d'un equip superior i ha acabat imposant-se en el matx amb una èpica victòria per 20-24. Cal destacar la bona actuació de Marcos a la porteria que ha evitat força gols de l'equip visitant.

Sergi G