dimarts, 18 de febrer del 2020

Cròniques jornada 15 i 16 de febrer


Jornada estranya la d'aquest darrer cap de setmana, amb tots els partits fora de casa. Això no ha impedit que veiéssim bons partits i que gaudíssim del bon joc dels nostres nois i noies, però, això si, ens hem hagut de desplaçar per poder-ho fer.
Ho expliquem:


H. Sant Pere de Ribes 10 - Benjamí mixt 6

Partit molt igualat contra Sant Pere de Ribes. Els nivells dels dos equips ha estat molt semblant però malauradament han perdut a quasi totes les parts d'un o dos gols. En el primer quart s'ha defensat molt bé, als contraris els hi ha costat molt atacar a porteria. A l'hora d'atacar, els nostres benjamins han fet moltes assistències i passes molt bons
També en aquesta part el nostre porter ha estat molt encertat i ha donat uns passes molt bons des de la porteria a mig camp. 
El segon quart ha seguit molt en la mateixa línia, tots dos equips han jugat molt bé. Els nostres nens i nenes han seguit fent molt bones defenses aconseguint recuperar pilotes que el contrari perdia. 
El tercer quart ha sigut el millor quart de tots, tant els jugadors estaven molt ben assignats als contraris i el porter estaven molt encertat a l'hora de parar pilotes. 
En l'últim quart el nostre nivell va baixar una mica, es van descomptar moltes vegades i això ha ajudat que els contraris entressin sense quasi cap impediment.
S'ha de destacar que en aquest partit quasi no van haver errors a l'hora de fer el llançament a porteria i es va veure en molts jugadors l'ús de les fintes.

M.P.

H. Gavà 8 - Aleví mixt 8

Molt bon partit el que vam poder gaudir dissabte al matí al Pavelló Jaume March de Gavà. 

Els amfitrions es presentaven sense haver perdut cap partit i amb les credencials d'un club, el Gavà que sempre ha estat capdavanter en la formació de jugadors/es.
La primera de les parts va ser molt igualada, els locals van sorprendre els esparreguerins amb una sacada de porteria molt dinàmica que provocava que moltes accions ofensives acabessin en gol. 
Per contra, els nois de Cecilio i Nico els hi costava defendre, però estaven encertats de cara a porteria. El marcador va ser finalment favorable als de Gavà però per una diferència mínima. 12 a 10.
A la segona part, i sense el factor sorpresa, els esparreguerins es van posar les piles. La defensa va començar a funcionar i es van recuperar algunes pilotes, a més a més, les nostres accions ofensives també acabaven amb èxit, gràcies a unes rapides combinacions. Aquesta vegada la balança va caure del costat visitant per un ajustat 12 a 13.
La tercera part vam patir la 'pájara' de cada setmana, es van tornar a perdre els marcatges, vam tornar a votar massa i a no combinar. Tot i algun detall interessant, la resta va ser per oblidar. Marcador 16 a 6 i tot pendent de la darrera i última.
L'última de les parts va estar igualadíssima en tot moment, gol amunt gol avall els dos equips van estar una mica imprecisos, però les sensacions eren molt bones pels esparreguerins. Defensivament els nostres ho feien genial, als de Gavà els hi costava combinar, els hi costava acostar-se a la porteria rival i perdien pilotes. Els nostres corrien però els hi faltava una mica l'encert de cara a porteria.
Resultat 8 a 9 i empat a punts. Just resultat per un partit que, si oblidem la tercera de les parts, va ser d'un gran nivell, sobretot defensiu, per part dels nostres campions. 

C.R.


CE BCN Sants 29 - Infantil mixt 26

El passat matí de diumenge els nostres infantils es van desplaçar al pavelló de la Bordeta per a disputar el seu corresponent partit enfront del bon rival del BCN-Sants.

A l'inici de la primera part, els nostres van sortir amb una defensa 3 - 3 bastant pressionant, fet que els va permetre recuperar moltes pilotes i sortir al contraatac. Tot i les errades dels locals en atac, com les bones defenses dels visitants, no van ser suficients per marxar al descans amb el marcador més favorable, ja que el seu porter va parar molts llançaments clars de 6 metres.

A la represa els nois de l'infantil no van saber aprofitar els gols de Parcerisas des de l'extrem i les recuperacions de Pau en defensa per reduir la diferencia de gols amb què mantenien els nois del BCN-Sants ja que els seu porter va continuar amb alt ritme d'aturades.

Finalment el partit es va convertir en un "correcalles" per part dels dos conjunts. Els de Barcelona van seguir aprofitant les errades dels clars llançaments dels esparreguerins i les connexions amb el pivot, per acabar sentenciant el partit amb un resultat de 29-26.

Cal destacar la bona aportació en atac de Parcerisas i les fortes defenses en els uns contra un d'Hugo.

Els nostres tot i anar curts d'efectius s'ho van deixar tot a la pista amb molt bons replegaments per recuperar les pilotes perdudes en atac i amb ganes de guanyar el partit.

C.P.



H Esplugues 40 - Cadet 13

Nova derrota dels nois del Carlos i l'Elsa en el seu desplaçament a Esplugues.

Un cadet minvat per les nombroses baixes, es presentava al camp del tercer classificat amb les ganes de demostrar que la millora no era un miratge. Tot i aquestes ganes inicials, ben aviat l'Esplugues va posar les coses clares, un parcial de 10 a 1, liquidava el partit, la moral dels esparreguerins va fer fuga i no havia manera de reaccionar. La manca d'experiència en alguns moments i en uns altres la falta de compenetració i comunicació, feien que la defensa esparreguerina fos un autèntic colador. En alguns moments del partit, es veia apatia i a algun jugador amb els braços caiguts, cosa que no ha de passar mai, ja que aquest esport es caracteritza per la seva lluita i esportivitat. 
El cos tècnic farà autocrítica i tractarà de posar solució a aquest detall, ja que en el partit no va poder resoldre. Al final un resultat just, 40 - 13, on només va existir un equip. Toca refer-se i seguir treballant. 

C.P.



CE Molins de Rei 38 - Juvenil 32

Decebedor partit dels nois dirigits per Joan i Carlos, coneixedors de la dificultat del partit tot i la mala posició a la classificació dels locals, i també sabent que el Tortosa, havia perdut el dia anterior, havien realitzat una gran setmana d'entrenaments, prèviament felicitada pels tècnics, però, no es va veure reflectida durant el transcurs del partit:

Ja al vestuari, l'equip queia en el desànim en conèixer la baixa del nostre capità Albert a última hora, i això es va transmetre a pista. Mal inici dels nostres, permissius en defensa, els Molinencs aconseguien nombroses situacions clares de gol, que eren neutralitzades per Carles.

En atac, apareixien moltes dificultats per tot arreu, sobretot per la manca de profunditat dels 1es línies, però, els 2es, tampoc ajudaven.

Semblava que amb situacions de doble pivot, començava a rutllar la cosa, però va ser un miratge... Gràcies a un bon parcial final aprofitant imprecisions del rival, i com dèiem, les aturades de Carles sota pals, aconseguien un 11 a 15 favorable al descans.

Però, van rebre un fort toc d'atenció, que havia de servir per despertar als nostres, però va passar just a la inversa. Els locals aconseguien ràpidament remuntar el partit, i ni el temps mort, ni qualsevol variant defensiva introduïda, ni moure constantment la banqueta, va servir per res, i, van encaixar un cruel 27 a 17 de parcial a la 2a part. Rebre 27 gols en 30 minuts és criminal, l'equip no es va presentar a la 2a part del partit, i ningú ens salvem de la crítica.

Menció a la lesió d'en Zine, que va jugar tot i patir una fractura a un dit de la mà, cosa que potser d'altres n'hauríem de prendre nota.

Com a valoració final, tots sabem de la importància d'Albert en aquest equip, però això és un esport col·lectiu, i ningú hauria de ser imprescindible. Cal recapacitar, però ràpid, que dissabte vinent rebem al 5è classificat, el Sant Pere de Ribes, que ve de guanyar amb claredat al líder Liceo Francès, i vénen a treure'ns la 4a plaça, plaça que dóna accés a la 2a fase de la competició, i des d'aquí, aprofitem a fer una crida als companys de club per venir a fer costat a l'equip el proper DISSABTE 22 DE FEBRER a les 12.45h al POLIESPORTIU EL CASTELL!

Cal recapacitar, treballar i millorar, per guanyar els 4 partits que queden, que encara depenem de nosaltres mateixos per assolir la classificació nois!

J.O.